Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

De rechtszaak tegen zeven medewerkers van vier christelijke zorginstellingen wordt vandaag inhoudelijk besproken. De verdachten staan terecht voor valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Zodoende zouden ze zorgverzekeraars miljoenen euro’s afhandig hebben gemaakt. Dat meldt de Telegraaf. 

Tussen 2009 en 2016 zouden medewerkers van stichting Saron Zorg en Dienstverlening, stichting Pastoraal Centrum Saron, stichting Zout en stichting In ‘t Zadel foutieve declaraties hebben ingeleverd bij zorgverzekeraars Menzis, Achmea en Zorg en Zekerheid. Het Openbaar Ministerie (OM) wil vijf miljoen euro terugzien. Overigens staan niet alleen de medewerkers, maar ook de instellingen terecht.

Het doel van de zitting van vandaag is de vorming van een strafeis tegen de verdachten. Om daartoe te komen worden eerst alle feiten opgenoemd en bewijs geleverd. Een verslaggever van de Telegraaf is aanwezig in de rechtbank en spreekt over lachende verdachten, waarvan één werd gesommeerd zijn telefoon weg te leggen.

Door: Redactie Nationale Zorggids