Normal_ouderenzorg__zorgcentrum__ouderen

Voor het eerst sinds jaren is het aantal medewerkers in de ouderenzorg in 2017 weer toegenomen. Waar er in 2016 nog 366.700 mensen werkten in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) steeg dat aantal vorig jaar met 9.300 naar 376.000 medewerkers. Dit meldt Skipr. 

Deze week heeft Platform Zó Werkt de zorg een boek uitgegeven met daarin de laatste cijfers over de ouderenzorg. Na 2014 zette een flinke daling van het aantal werknemers in de ouderenzorg in, mede door bezuinigingen, reorganisaties en de krimp die in verschillende regio’s in Nederland speelt. Nog steeds is er dringende behoefte aan verzorgenden en verpleegkundigen.

De schrijvers verwachten in de nabije toekomst een flink aantal extra specialisten ouderengeneeskunde. Steeds meer studenten melden zich aan voor deze specialisatie. Waar steeds minder studenten zich voor aanmelden zijn is de opleiding tot helpende zorg & welzijn.

Platform Zó werkt de zorg

Het boek Zó werkt de ouderenzorg is een publicatie van het Platform Zó werkt de zorg waarin zestien partijen in de zorg en partijen uit de ouderenzorg samenwerken, waaronder Vilans, ActiZ, het ministerie van Volksgezondheid, Zorginstituut Nederland, Ambulancezorg Nederland en Patiëntenfederatie Nederland. 

Door: Redactie Nationale Zorggids