Normal_mobile-phone-998871_960_720

Verpleegkundigen en verzorgenden reinigen hun mobiele telefoon bijna nooit, terwijl het apparaat vol zit met bacteriën. Daarom wil beroepsvereniging V&VN dat er een richtlijn komt voor het schoonhouden van telefoons en tablets in de zorg. Dat meldt RTL Nieuws. 

V&VN voerde zelf onderzoek uit naar het gebruik van telefoons en tablets in de zorg. Daaruit blijkt dat zeker 30 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden haar telefoon misschien een paar keer per jaar schoonmaakt. Het merendeel realiseert zich waarschijnlijk niet hoe vies zo’n apparaat kan zijn.

“Ik heb zelf in de praktijk meegemaakt dat de invoering van tablets een rol speelde bij de verspreiding van een bacterie, omdat er in de organisatie nog geen goede afspraken waren over het desinfecteren. Ik pleit dan ook voor een algemene hygiëne-richtlijn voor telefoons en tablets in de zorg, hoe ingewikkeld dat ook is”, zegt Sonja Kersten, directeur van V&VN. Het huidige advies is om een telefoon of tablet in een hoesje of beschermende folie te gebruiken. 

Door: Redactie Nationale Zorggids