Normal_dsc005901

Jonge professionals in de zorg houden veel ballen tegelijk in de lucht, hoorde directeur Wijkzorg Inge Veenstra steeds vaker vanuit haar teams. Door elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen, kunnen zij samen relevante thema’s bepalen en vooral aan de slag met zaken die zij  dagelijks tegenkomen. Vanuit die behoefte is Jong Zorgbalans Wijkzorg opgericht: een platform voor zorgprofessionals tot en met 35 jaar binnen de Wijkzorg van Zorgbalans. Dit meldt Zorgbalans.

"Als je deze geluiden hoort, moet en wil je daar iets mee", vertelt Inge Veenstra. "Jongeren die hun eigen 'zorgagenda' bepalen, daar moeten we naar luisteren. In de eerste helft van dit jaar zijn er daarom brainstormsessies georganiseerd en is een kerngroep van vijf jonge zorgprofessionals aan de slag gegaan. Daar is Jong Zorgbalans Wijkzorg uit voortgekomen." Jong Zorgbalans Wijkzorg staat voor innovatie, netwerken, intervisie, kennisoverdracht en informeel lol hebben met elkaar.

Begin juni was er een geslaagde kick-offavond, waar uitleg werd gegeven over het concept, dat alom werd omarmd. Ieder kwartaal organiseert Jong Zorgbalans Wijkzorg een event waarin een actueel thema centraal staat. In oktober komen de zorgprofessionals weer bijeen, dan om te praten over zorgtechnologie. Wat zijn de nieuwste ontwikkelen op dit gebied? Hoe maak je je collega’s en cliënten enthousiast? Hoe zorg je samen met de organisatie dat een implementatie slaagt? Stuk voor stuk komen er interessante vraagstukken voorbij.

Veenstra: "Dit concept van Zorgbalans Wijkzorg is in de regio en zelfs landelijk vrij uniek. Gemeentes en andere grote organisaties hebben vaker een ‘jongerenplatform’ binnen hun organisatie, in de zorg komt dit nog vrijwel niet voor. Zorgbalans maakt deze kwaliteitsslag nu ook."

Door: Redactie Nationale Zorggids