Logo_ropcke-zweers_ziekenhuis_logo

Vrouwen die normaal naar het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg moeten om onderzoeksresultaten te krijgen, kunnen dat voortaan via een online dienst doen. Met BeterDichtbij kunnen korte vragen beantwoord worden en worden resultaten gedeeld als deze verder niet direct besproken hoeven te worden. Het zou voor zowel de gynaecoloog als de patiënt makkelijker zijn om contact met elkaar te zoeken. Bovendien hoeft de patiënt nu minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Dit meldt Dedemsvaarste Courant. 

Artsen in het ziekenhuis gebruiken de dienst al eerder en daarom was het logisch dat ook gynaecologen zouden volgen. “Ik adviseer patiënten om BeterDichtbij te gebruiken als ik denk dat ze er voordeel van kunnen hebben”, aldus gynaecoloog Monique Wüst. “Bijvoorbeeld omdat ze telefonisch niet altijd goed bereikbaar zijn.” Ook zijn de gynaecologen niet altijd bereikbaar voor de patiënt, omdat zij veel afspraken hebben. Een online platform zou dan voor beide partijen prettig zijn om snel contact te kunnen leggen.

Wüst benadrukt dat het gaat om korte berichten en antwoorden op medische vragen. “Patiënten krijgen informatie over bijvoorbeeld anticonceptie of uitstrijkjes, wanneer dit van toepassing is op hun behandeling. Als ik echt iets moet uitleggen, dan bellen we of plannen we een consult.” De gynaecoloog beslist zelf wanneer en hoe vaak de berichten worden gelezen. De patiënt gebruikt BeterDichtbij als app op de smartphone of tablet. De artsen en gynaecologen hebben een beveiligd online platform om contact op te nemen met hun patiënten.

Door: Redactie Nationale Zorggids