Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Een woonbegeleider die een (seksuele) relatie had met een collega is ontslagen. De man werkte bij een christelijke zorginstelling voor kwetsbare jongvolwassenen en woonde daar samen met zijn vrouw en vijf kinderen op het terrein. Hoewel hij zelf claimt dat de gevoelens wederzijds waren, zegt de vrouw te zijn bedreigd, geïntimideerd en misbruikt. Dat meldt RTL Nieuws.

De relatie duurde ongeveer een jaar en niemand wist er vanaf, totdat de vrouw ziek thuis kwam te zitten en vervolgens haar ontslag indiende. Wegens de beschuldigen jegens de woonbegeleider, dwong de zorginstelling via de rechter ontslag en vertrek uit de dienstwoning af.

Hoewel seksueel misbruik niet officieel is bewezen, staat de rechter ontslag en verwijdering uit de woning toe. “Een werknemer die er herhaaldelijk voor kiest om zich onder werktijd met seksuele activiteiten bezig te houden, aanvaardt hierbij het risico om bij ontdekking te worden ontslagen.” De rechter vindt het bovendien onaanvaardbaar dat de man er een seksuele relatie op nahield in de nabijheid van vijftien cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. In plaats van zich in te zetten voor deze cliënten, had hij seks op de werkvloer.

De voormalig woonbegeleider is overigens van mening dat zijn ‘onberispelijke dienstverband’ een rol zou moeten spelen in de beslissing en dat er bovendien nooit sprake is geweest van seksueel misbruik.

Door: Redactie Nationale Zorggids