Normal_politiebordje._politie

Een zorgmanager in een Rotterdams verzorgingshuis zou bewoners jarenlang hebben bestolen van hun sieraden en portemonnees. In het huis van de vrouw, die op 13 juni is gearresteerd, werden gestolen items gevonden. Eén bewoonster bevestigde: haar sieradenkistje lag ertussen. Dit meldt de Telegraaf.

Omdat nog lang niet alle sieraden terug zijn bij hun rechtmatige eigenaar, heeft de politie foto’s van de spullen online gezet. De verdachte die in verzorgingshuizen in Zwijndrecht, Tilburg en Rotterdam werkte en sinds 2013 stal van hoogbejaarden, zit nog steeds vast. Haar slachtoffers hadden een gemiddelde leeftijd van rond de 90 jaar.

Het politieonderzoek werd gestart nadat er in februari verschillende meldingen kwamen van diefstal uit een verzorgingstehuis. Toen de vrouw op 13 juni werd gearresteerd, doorzochten agenten haar woning. Naast een sieradenkistje dat herkend werd, vonden ze ook een portemonnee die herleid kon worden naar een diefstal van een paar jaar geleden uit een verzorgingstehuis in Tilburg. 

Door: Redactie Nationale Zorggids