Normal_arts_dokter_stethoscoop_witte_jas_doktersjas_verpleegkunde_zorgpersoneel_verpleging

Het MC Slotervaart bevindt zich in financieel onstabiel vaarwater en heeft daarom besloten de banen van tien medisch specialisten te schrappen. Om gedwongen ontslagen te voorkomen, is het bestuur in gesprek met de specialisten over natuurlijke verloop of een functie bij een andere kliniek. De specialisten die hun baan behouden zullen door de maatregel harder moeten werken. Dat melden AT5 en NOS. 

Deze week publiceerden het Parool en NRC een brandbrief van de medisch specialisten die zij in mei naar de raad van bestuurd hadden gestuurd. Ze gaven aan het vertrouwen in het bestuur te hebben verloren en te vrezen voor de toekomst van het ziekenhuis. “Wij maken ons ernstige zorgen en denken dat de huidige aanpak van de RvB zal leiden tot een faillissement van ons ziekenhuis”, schreven de artsen.

Bestuursvoorzitter Willem de Boer spreekt een mogelijk faillissement tegen. Waar de specialisten wel gelijk in hebben, is dat het ziekenhuis aan een upgrade toe is. Daar is echter geen geld voor en moet over onderhandeld worden met de bank. De Boer erkent dat er problemen zijn in MC Slotervaart, maar patiënten zullen hier niet de dupe van zijn. De huidige financiële crisis is volgens hem niet onoverkoombaar. 

Door: Redactie Nationale Zorggids