Normal_operatie

Omdat het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kampt met een personeelstekort, is het genoodzaakt om vier van de 29 operatiekamers per direct te sluiten. Het gevolg hiervan is dat voor niet-noodzakelijke operaties moet worden uitgeweken naar een ander ziekenhuis. Of dat operaties moeten worden uitgesteld. Operaties waarbij sprake is van acute zorg gaan gewoon door. Dat meldt NU.nl. 

Door de sluiting van vier operatiekamers, kan de wachttijd voor een operatie oplopen. Het UMCG probeert dit te minimaliseren door zo snel mogelijk nieuw klinisch ondersteunend personeel en gespecialiseerd verpleegkundigen op te leiden. Momenteel is het ziekenhuis op zoek naar meer nieuwe medewerkers en doet het haar best om bestaand personeel in haar bestand te houden.

In Amsterdam is de afdeling kindergeneeskunde van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, gesloten wegens een tekort aan personeel. In meerdere ziekenhuizen in het land is een tekort aan artsen en verpleegkundigen waardoor opnamestops worden ingesteld. 

Door: Redactie Nationale Zorggids