Normal_studenten_mbo_verpleging_verpleegkunde_zorg

NU’91, beroepsorganisatie voor de verpleging en verzorging, controleert bij zorgprofessionals of en zo ja, welke maatregelen hun werkgevers nemen om het koel en werkbaar te houden in de instellingen. Deze online check is tot en met 26 juli aanstaande in te vullen via deze link. Dat meldt NU’91. 

Nederland geniet van de zon en zomerse temperaturen. Het Nationaal Hitteplan van het RIVM is nog niet actief, maar ligt al wel klaar voor gebruik. In het Hitteplan wordt iedereen opgeroepen extra zorg en aandacht te besteden aan kwetsbare mensen. De professionals die voor de kwetsbaren zorgen, moeten daardoor echter niet zelf oververhit en uitgedroogd raken.

De laatste dagen krijgt het NU’91 Serviceloket steeds vaker de vraag wat een zorgprofessional van zijn of haar werkgever mag vragen en verwachten om het een beetje koel te houden in de instelling. Een airconditioning is volgens de beroepsorganisatie het beste, maar zonwering of ventilatoren kunnen ook een optie zijn. Of een korte pauze om wat te kunnen drinken. Uit reacties blijkt echter dat niet iedere werkgever welwillend is voorzorgsmaatregelen tegen de hitte te nemen. De NU’91 Hitte Check zoekt uit hoe het daarmee tijdens de zomers dagen gesteld is. En neemt, waar nodig, actie. 

Door: Redactie Nationale Zorggids