Normal_bevalling

Het St. Antonius Ziekenhuis, UMC Utrecht en Diakonessenziekenhuis hebben alle drie last van personeelstekort, ook op de afdeling verloskunde. De drie ziekenhuizen werken samen om iedere zwangere vrouw van geboortezorg te kunnen blijven voorzien. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Sinds korte tijd voert het St. Antonius in Nieuwegein en Utrecht alleen nog geplande keizersnedes uit. Voor acute verloskunde moeten vrouwen uitwijken naar een ander ziekenhuis. Nu het vakantie is, merken ook andere ziekenhuizen in en om Utrecht de gevolgen van het personeelstekort. Er zijn niet genoeg kraamverzorgenden en er is een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen of artsen.

De samenwerking houdt in dat vrouwen gegarandeerd blijven van goede en veilige zorg. De capaciteit wordt dagelijks geüpdatet door deskundigen die dit in ieder ziekenhuis bijhouden. Mocht er toch geen plek zijn in het UMCU, St. Antonius of Diakonessenziekenhuis, dan worden vrouwen opgevangen in de ziekenhuizen in Tiel, Gorinchem, Amersfoort en of Gouda. 

Door: Redactie Nationale Zorggids