Normal_rss_entry-145676

Een 77-jarige vrouw die voor haar broer, een kinderpsychiater, heeft geprobeerd een minderjarig slachtoffer van seksueel misbruik te bewegen zijn verklaringen in een strafzaak aan te passen, is in vrijheid gesteld. Haar 66-jarige broer wordt ervan verdacht de 15-jarige jongen te hebben misbruikt.

Het Landelijk Parket meldt dat de vrouw nog wel verdachte is, maar dat zij het proces in vrijheid mag afwachten. De vrouw zou tienduizenden euro's hebben geboden in ruil voor aangepaste verklaringen.

De kinderpsychiater werd in juni in Nepal opgepakt, nadat hij op heterdaad zou zijn betrapt met de jongen, op de kamer van de man in een guesthouse.

Gezin

Volgens het OM heeft zijn zus gesprekken gevoerd met het gezin van de jongen. Zij zou tienduizenden dollars hebben geboden in ruil voor aangepaste verklaringen. De vrouw had een ticket geboekt om vrijdag opnieuw naar Nepal af te reizen.

Zowel in Nederland als in Nepal doet de politie onderzoek naar de verdenkingen van kindersekstoerisme en bezit en verspreiding van kinderpornografie. Het OM wil niet bevestigen dat de man met kinderen werkte, maar uit eerder onderzoek van de Telegraaf blijkt het te gaan om een kinderpsychiater die als zzp'er in Friesland zijn werk deed. 

Door: ANP