Normal_normal_justitie__rechtbank

De curator van de failliet verklaarde thuiszorgorganisatie Solace daagt eigenaar en bestuurder Trees Zwienenberg voor de rechter. Zij zou voor en tijdens het faillissement met één en ander hebben geknoeid. Zo zou ze onder meer haar personeel hebben gevraagd om cliënten te laten overstappen naar ‘concurrent’ BiOns, een organisatie waar zij eveneens eigenaar van is. Dat meldt RTV Oost. 

Door cliënten over te hevelen, dupeerde zij diverse schuldeisers, zegt de curator. BiOns is momenteel nog steeds actief in Twente. Mocht Zwienenberg vanuit de civiele procedure veroordeeld worden, moet nog blijken wat er met de 450 medewerkers en ruim 1.700 cliënten gebeurt. De FNV denkt dat de kans groot is dat Zwienenberg wordt geschorst en dan mag zij niet meer besturen in de zorg.

Vakbond FNV is positief over de stap van de curator. “Wij hebben onze verslagen rond het faillissement aan hem doorgespeeld. Het is mooi dat het zo voortvarend wordt opgepakt. Het is voor ons bovendien de bevestiging van onze vermoedens van destijds dat de zaken niet correct zijn verlopen. FNV liet in 2016 al weten te vermoeden dat Solace bewust op een faillissement afstevende. Opvallend is dat BiOns op dezelfde dag dat het moederbedrijf werd opgericht, is overgeheveld.

Pensioenfonds PFZW heeft Zwienenberg ook voor de rechter gedaagd, wegens het niet afdragen van zorgpremies. 

Door: Redactie Nationale Zorggids