Normal_ziekenhuisbed_chirurgie_operatiekamer_patient

Vanaf zaterdag 1 september 2018 sluit het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg ‘s avonds en s’ nachts haar spoedeisende hulp-afdeling. In september is er een groot tekort aan SEH-verpleegkundigen, waardoor het ziekenhuis nu alvast genoodzaakt is tot een gedeeltelijke sluiting op locatie ETZ TweeSteden. De locatie ETZ Elisabeth is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend. Vanaf 1 januari 2019 gaat TweeSteden helemaal dicht. Dat meldt ETZ. 

Het ETZ kampt structureel met een tekort aan gespecialiseerd verpleegkundigen en daarom sluit één van de twee SEH-locaties definitief. Per 1 september zal de eerste stap richting één SEH minder worden genomen. Patiënten kunnen vanaf dan niet meer tussen 20.00 en 8.00 uur terecht bij de spoedeisende hulp van ETZ  TweeSteden (Dr. Deelenlaan).

“Alleen patiënten met hartklachten worden na verwijzing van de huisartsenpost of als de ambulance is ingeschakeld, opgevangen worden op locatie TweeSteden. Ook alle bij het ETZ bekende cardiale patiënten worden hier geholpen, na telefonisch contact met de dienstdoende arts-assistent”, aldus het ziekenhuis. 

Door: Redactie Nationale Zorggids