Normal_ok_operatiekamer_chirurgie_arts_assistent

Operatie-assistenten, anesthesiemedewerkers en specialisten willen dat hun werkgever UMC Utrecht het beloningsbeleid aanscherpt. Er vertrekken te veel mensen naar andere ziekenhuizen om daar beter te verdienen, waardoor in Utrecht een flink personeelstekort in ontstaan. Dat meldt de Telegraaf.

Een beter beloningsbeleid moet volgens de ontevreden medewerkers leiden naar meer behoud van medewerkers. Hoewel het Utrechtse ziekenhuis de medewerkers een hoger salaris en snellere salarisstijging heeft aangeboden, heeft dit voorstel niet het gewenste effect gehad. Medewerkers die dit accepteren, krijgen namelijk niet meer de bindingspremie die zij eerder jaarlijks ontvingen.

Ook de beloning voor de bereikbaarheidsdienst en het maken van extra uren zou dan verdwijnen. Het personeel van de operatiekamers staat open voor een hoger salaris, maar vindt het jammer dat hiertegenover staat dat de kleinere beloningen verdwijnen.

“De jaarlijkse bindingspremie en de bruto salarisverhoging heffen elkaar ongeveer op. Dan blijven de laatste twee punten over. Voor een parttimer leveren deze al gauw 200 euro bruto op, bij een fulltimer kan dit zomaar oplopen tot 500 euro. Al met al komt het erop neer dat we er nauwelijks tot niets op vooruitgaan. Sterker, de meerderheid zal er netto op achteruitgaan”, zo is te lezen in een brief van het personeel aan de ondernemingsraad. 

Door: Redactie Nationale Zorggids