Normal_normal_justitie__rechtbank

Een verzorgende van woonzorgcentrum De Beyart in Maastricht is onterecht ontslagen, zo oordeelt de rechtbank. De vrouw werd op staande voet ontslagen toen in een retourbox voor ongebruikte medicatie diverse zakjes met medicijnen werd gevonden, terwijl de verzorgende de medicijnen op papier had verstrekt. Dat meldt de Limburger. 

De Beyart ontsloeg de vrouw en deed aangifte bij de politie wegens zware mishandeling en valsheid in geschrifte. Het zorgcentrum liep door de verzorgende enorme risico’s, zo luidde de aangifte. Bovendien was ze al eerder op haar fouten gewezen, maar trok ze daar zogezegd geen leer uit.

De rechtbank vindt niet dat de fouten die de verzorgende maakte alleen haar verantwoordelijkheid zijn. Het woonzorgcentrum heeft ook een aandeel, gezien de hoge werkdruk die medewerkers ervaren. De ontslagen vrouw stuurde hierover al eerder een waarschuwingsmail, waarin ze ook dieper inging op de problemen die speelden bij de medicatieverstrekking. Fouten worden bijvoorbeeld lang niet altijd geregistreerd in een mic-melding en niet-bevoegde helpenden delen soms medicatie uit.

Door: Redactie Nationale Zorggids