Normal_handen_verpleging

Zorgplein Noord biedt op haar website vacatures aan van 270 werkgevers in de zorg. Instellingen in Noord-Nederland zijn dringend op zoek naar personeel en Zorgplein Noord brengt daarom de campagne ‘Sterk in je werk’ van vakbonden FNV en CNV nogmaals onder de aandacht. Daar kunnen mensen met interesse voor een baan in de zorg in gesprek gaan met een loopbaanadviseur. Dat meldt RTV Noord. 

In Noord-Nederland zijn zorgorganisaties dringen op zoek naar personeel in de thuiszorg, verpleeghuiszorg, gehandicaptenzorg en in de geestelijke gezondheidszorg. “Van doktersassistente tot jongerenwerker, buurtwerker, verpleegkundige, noem maar op. Steeds meer jongeren kiezen op dit moment bewust voor de zorg, het werpt zijn vruchten inmiddels af”, zegt Lida Sterenberg van Zorgplein Noord. Jongeren die nu voor de zorg kiezen moeten echter eerst een paar jaar studeren voordat ze daadwerkelijk in de sector aan de slag kunnen.

Op de website van ‘Sterk in je werk’ kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een gratis gesprek met een loopbaanadviseur. De website is voor mensen die al in de zorg werken maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. 

Door: Redactie Nationale Zorggids