Foto credit: Paul Berendsen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het toezicht op de vijf huisartsenposten van Huisartsenposten Amsterdam (HpA) verscherpt. De komende drie maanden moeten de huisartsenposten onder meer het medicatiebeheer verbeteren en telefonisch beter bereikbaar worden bij spoedoproepen. Dat meldt NOS. 

Amsterdam kampt, net als de rest van Nederland, met personeelstekorten in de zorg. De huisartsenposten daar zijn ook onderbezet. Als gevolg daarvan sloten vier van de HAP’s ‘s nachts hun deuren en konden patiënten slechts bij één huisartsenpost langs. Overdag moeten bellers te lang wachten op een antwoord. De norm is twee minuten, maar die wordt regelmatig flink overschreden.

Sinds de directeur van HpA ontslag heeft genomen, is een interim-bestuurder aan het roer gekomen. “We moeten het met z’n allen aantrekkelijker maken om in de zorg te maken. Dat jongeren doktersassistent willen worden of verpleegkundige en dat huisartsen stageplaatsen bieden. Op dat vlak is veel te winnen”, aldus interim-bestuurder Gerben Welling. 

Door: Redactie Nationale Zorggids