Normal_erasmus_mc_logo

Op donderdag 30 augustus luiden werknemers van het Erasmus MC samen de bel in hun strijd voor een fatsoenlijke loonsverhoging, concrete aanpak van de hoge werkdruk en een goede generatieregeling. Inmiddels hebben al ruim 6.500 medewerkers van de universitair medische centra (umc's) actie gevoerd voor een betere cao. De lunchbijeenkomst is de aftrap van verdere acties voor een goede cao in het Erasmus MC. Dat meldt FNV. 

Liane Hoogendoorn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: “De werknemers zetten zich ondanks de aanhoudende werkdruk al jaren met hart en ziel in voor een goede patiëntenzorg, maar werkgeversorganisatie NFU lijkt dat niet te waarderen. Laboranten, artsen, verpleegkundigen en andere collega’s vragen hun werkgever daarom om achter hen te gaan staan in hun strijd om een nieuwe cao.”

Umc’s in actie

De onderhandelingen voor een nieuwe cao umc’s zijn afgelopen 28 mei vastgelopen. Sindsdien worden in de acht universitair medische centra ludieke acties gehouden. Vorige week zijn ook stiptheidsacties gestart in Maastricht en vanaf 17 september gebeurt dat in het Erasmus MC voor een periode van drie weken.
De cao UMC geldt voor ongeveer 60.000 werknemers.

Door: Redactie Nationale Zorggids