Normal_arts_dokter_stethoscoop_witte_jas_doktersjas_verpleegkunde_zorgpersoneel_verpleging

Vandaag luiden werknemers van het Erasmus MC in Rotterdam samen de bel in hun strijd om een fatsoenlijke loonsverhoging, concrete aanpak van de hoge werkdruk en een goede generatieregeling. Inmiddels hebben al ruim 6.500 medewerkers van de Universitair Medische Centra (UMC) actie gevoerd voor een betere cao. De lunchbijeenkomst is de aftrap van verdere acties voor een goede cao in het Erasmus MC. Dit meldt FNV.

Liane Hoogendoorn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: “De werknemers zetten zich ondanks de aanhoudende werkdruk al jaren met hart en ziel in voor een goede patiëntenzorg, maar werkgeversorganisatie Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) lijkt dat niet te waarderen. Laboranten, artsen, verpleegkundigen en andere collega’s vragen hun werkgever daarom om achter hen te gaan staan in hun strijd om een nieuwe cao.” De cao UMC geldt voor ongeveer 60.000 werknemers.

UMC’s in actie

De onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC’s zijn afgelopen 28 mei vastgelopen. Sindsdien worden in de acht Universitair Medische Centra in Nederland ludieke acties gehouden. Vorige week zijn ook stiptheidsacties gestart in Maastricht en vanaf 17 september gebeurt dat in het Erasmus MC voor een periode van drie weken.

Door: Redactie Nationale Zorggids