Normal_ziekenhuisbed_chirurgie_operatiekamer_patient

Haagland Medisch Centrum (HMC) Bronovo gaat de spoedeisende hulp (SEH) sluiten. Dit besluit heeft geleid tot onrust onder medewerkers. Ze vrezen voor de veiligheid van de patiënt en de toekomst van hun afdeling. Onlangs bevestigde het ziekenhuis dat de afdeling in Bronovo waarschijnlijk per 1 oktober dicht gaat. Er is sprake van een groot tekort aan ic-verpleegkundigen dat niet zomaar op te lossen is. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het SEH-team van Bronovo heeft een brief gestuurd aan de raad van bestuur van het ziekenhuis. “Zo’n kort tijdsbestek is absurd om te vragen en totaal niet realistisch. Wij zullen dan ook de inspectie vragen om dit nauwgezet in de gaten te houden”, aldus de medewerkers.

Het plan van HMC Bronovo is om vier extra bedden te plaatsen op een normale verpleegafdeling, waar patiënten die iets meer zorg nodig hebben kunnen verblijven. Het SEH-team vraagt zich af of het personeel dat deze patiënten opvangt hiervoor extra opgeleid wordt.

Momenteel is de raad van bestuur van het ziekenhuis in gesprek met de bezorgde medewerkers. Echter wil het nog niet inhoudelijk ingaan op deze gesprekken en op de gestuurde brief.

De ic in Bronovo telt vier bedden. Deze bedden blijven bestaan, maar krijgen elders een plekje; namelijk in HMC Westeinde. Daar staan nu twaalf ic-bedden en met de komst van de vier nieuwe worden dat er zestien. Een woordvoerder van het ziekenhuis laat weten dat de samenvoeging beter is voor de roosters en bezetting.

Door: Redactie Nationale Zorggids