Logo_button_pmg

Fontys en Vitalis WoonZorg Groep hebben de handen ineen geslagen om het werken in de ouderenzorg, aan de hand van twee collegetours, onder de aandacht te brengen van studenten. Bijzonder is dat zowel minister Hugo de Jonge als journalist Hugo Borst direct hebben aangeven mee te willen werken. Op 24 september en 2 oktober komen zij speciaal voor deze college tour naar Eindhoven. Dit meldt Vitalis.

Op 24 september komt minister Hugo de Jonge naar Vitalis Peppelrode. Hij gaat daar in gesprek met nieuwe studenten, afgestudeerde studenten die bij Vitalis werken en ouderen. De minister heeft aangegeven graag een bijdrage te leveren om studenten enthousiast te maken voor de ouderenzorg. Als oud-docent ligt zijn hart bij jonge mensen die zich willen ontwikkelen, aldus het ministerie van Volksgezondheid. Op 2 oktober komt journalist Hugo Borst, bekend van zijn columns over zijn moeder in een verpleeghuis in Rotterdam, naar Vitalis Peppelrode. Ook hij zal met de studenten en ouderen in gesprek gaan.

De vraag naar goede zorgprofessionals in de ouderenzorg is nu groter dan ooit, dus volop kansen voor studenten. En er zijn volop mogelijkheden voor studenten om vanuit verschillende disciplines (zorg, beweging, ict, bedrijfskunde) een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in de ouderenzorg. Fontys werkt dan ook graag mee aan dit initiatief.


Purple meets Grey


De college tour heeft het thema ‘Purple meets Grey’. Purple is de kleur van Fontys. Grey geeft een knipoog naar de ouderen die op de diverse Vitalis locaties wonen. De college tour vindt plaats op locatie Vitalis Peppelrode in Eindhoven. Na de bijeenkomsten is er een netwerkborrel waar studenten, oud-studenten en ouderen elkaar kunnen ontmoeten.

Meer informatie via https://www.werkenbijvitalis.nl/purple-meets-grey/

Door: Redactie Nationale Zorggids