Normal_arts_dokter_stethoscoop_witte_jas_doktersjas_verpleegkunde_zorgpersoneel_verpleging

In de rechtbank van Maasstad is vorige week een celstraf van twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist tegen een huisarts die seks had met een veertienjarige jongen. Het slachtoffer zou zelf contact hebben gezocht via een site voor homoseksuelen en ook oud-D66 fractievoorzitter Nico V. zou seksueel contact hebben gehad met de jongen. Zij stonden terecht voor de rechter, waarbij de uitspraak op 19 september zal volgen. Dit meldt Telegraaf.

Huisarts Albert B. uit Rotterdam hoorde dezelfde straf tegen zich eisen als tegen zijn vriend Wim P. werd geëist. Zij zouden vorige zomer allebei vrijwillige seks hebben gehad met de jongen. Hoewel de website waar ze contact op hadden alleen voor meerderjarigen bedoeld is, loog de jongen over zijn leeftijd. Tijdens de seksafspraak zei hij eerst 16 jaar te zijn, later werd dit 14 jaar.

De huisarts zou akkoord zijn gegaan toen werd verteld dat er een jongen van 16 jaar mee wilde doen met een seksafspraak. Daar zou het er aardig hardhandig aan toe zijn gegaan. De huisarts moest op een gegeven moment de jongen onderzoeken. Hij stelt eigenlijk niet op jonge jongens te vallen. Toch sprak hij nogmaals met het slachtoffer af, ook al wist hij dat de jongen nog maar 14 jaar oud was. Albert B. hield zijn dubbelleven tien jaar lang geheim. Zijn vrouw en kinderen wisten niet af van de homoseksuele voorkeuren van de man.

Door: Redactie Nationale Zorggids