Normal_studenten_mbo_verpleging_verpleegkunde_zorg

Treant Zorggroep begint dit schooljaar met een nieuwe stijl voor stagelopen in de ouderenzorg voor studenten die hbo Verpleegkundige studeren. In eerste instantie wordt gesproken van een pilot in samenwerking met Hogeschool Windesheim in Zwolle. Een belangrijke aanpassing is dat studenten samenwerken met stagiaires op andere afdelingen en dat zij zelf kunnen beslissen wat ze willen leren. Dit meldt Skipr.

Treant wil met de nieuwe werkwijze in de stageplekken meer studenten aanspreken om in de ouderenzorg te werken. Ook kan zo meer uitdaging geboden worden en krijgen studenten te zien wat de meerwaarde is van hbo-geschoolde verpleegkundigen in het zorgproces. Stagiaires werken niet langer op slechts één afdeling en met één begeleider, maar werken afdelingoverstijgend. “De stagiaires bepalen zelf wat ze willen leren, welke kennis en kunde ze nodig denken te hebben om de oudere bewoners en hun naasten de beste zorg te kunnen bieden”, zo staat op de website van Treant.

Gemiste kans

Initiatiefnemer Bettina Kluter, zelf verpleegkunde bij Treant: “Het valt mij op dat de studenten die bij ons komen stagelopen lang niet altijd enthousiast over de ouderenzorg.” Ze ziet dat als een gemiste kans, omdat de sector vol zit met vakinhoudelijke uitdagingen.

Zes hbo-studenten Verpleegkunde van verschillende leerjaren lopen stage op de locaties Weidesteyn in Hoogeveen en Tonckenshuys in Zuidwolde van Treant Zorggroep. Andere geïnteresseerde studenten die graag in de ouderenzorg willen werken, kunnen zich melden bij hun hogeschool.

Door: Redactie Nationale Zorggids