Normal_slachtoffer_mishandeling_vrouw_denken_ziek_zwart

Een oud-groepsleider van jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep stond gisteren in de rechtbank op verdenking van loverboypraktijken. Hij zou twee jonge vrouwen hebben uitgebuit en aan mensenhandel hebben gedaan. Eén van hen was cliënte bij De Hoenderloo Groep. Dit meldt Skipr. 

Voormalig groepsleider Kacem B., een 32-jarige man uit Apeldoorn, ontmoette het meisje op het schoolplein en ging een relatie met haar aan terwijl hij nog voor de instelling werkte. Toen het meisjes 18 werd, dwong de loverboy haar tot prostitutie. De Hoenderloo Groep ontsloeg hem niet hierom, maar omdat hij zijn vriendin zou hebben mishandeld. Van zijn loverboybezigheden wist de zorginstelling toen niets af. B. beschikte over een verklaring omtrent gedrag.

Volgens de advocaat van B. is het verhaal niet helemaal waar. Zo zou de groepsleider het meisje niet op het schoolplein hebben ontmoet en werkte hij ook niet dicht bij haar. Vermoedelijk zijn de verdenkingen ontstaan door de verklaring van het meisje en een vriendin die ook door B. werd uitgebuit.

Het voorarrest van B is inmiddels verlengd, omdat er onvoldoende ernstige zaken in zijn dossier staan. Hij heeft inmiddels toegegeven dat hij met prostituees werkte, maar het is nog niet duidelijk of dit onder dwang gebeurde. Op 28 november vindt een volgende zitting plaats, waar ook de mogelijke uitbuiting van een derde vrouw wordt behandeld.

In het tehuis van de Hoenderloo Groep verblijven jongeren met complexe gedragsproblemen. Vooral kwetsbare meisjes komen hier terecht. 

Door: Redactie Nationale Zorggids