Normal_vaccineren__spuit__injectie

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) zet zich samen met de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), Federatie Medisch Specialisten (FMS) en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) in om de vaccinatiegraad van de griepprik onder ziekenhuismedewerkers te verhogen. Het huidige percentage ligt momenteel op 13 procent en dat is volgens de samenwerkende partijen te laag. Vandaag starten ze een campagne om medewerkers te informeren, maar ook om ze actie te laten ondernemen. Dit meldt NVZ. 

Zorgprofessionals die zich laten inenten tegen de griep beschermen niet alleen zichzelf en hun collega’s, maar ook hun kwetsbare patiënten. Op www.voorkomgriep.nl kunnen ziekenhuizen materiaal downloaden om campagne te voeren.

“Een vaccinatie zal niet in alle gevallen griep kunnen voorkomen. Het kan een griepepidemie echter wel milder maken. Met minder griepgevallen wordt voorkomen dat de werkdruk voor artsen en verpleegkundigen tijdens een griepepidemie hoog oploopt”, licht NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy toe. Tijdens de vorige griepepidemie kwam het regelmatig voor dat een ziekenhuis met de handen in het haar zat wegens overvolle bedden en een tekort aan personeel. 

Door: Redactie Nationale Zorggids