Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Guus de J., voormalig topbestuurder van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) moet een bedrag van ruim 315.000 euro terugbetalen dat hij de stichting afhandig heeft gemaakt. Zijn partner Desirée T. moet een bedrag van 56.000 euro terugbetalen. Dit heeft de rechtbank in Roermond besloten. Dit meldt Telegraaf.

Het tweetal sluisde het geld weg bij de stichting die zorg levert aan mensen met een beperking. In totaal is er voor ongeveer 1,2 miljoen euro verduisterd. De daders hielden er een luxe leven op na. Daar kwam echter abrupt een einde aan toen de zaak aan het licht kwam door een anonieme tip van een oud-medewerker.

De J. kreeg een maand geleden een celstraf van tweeënhalf jaar opgelegd en voor Desirée T. geldt een straf van acht maanden cel. Er is er al meerdere malen tot terugbetalen van het zorggeld gemaand. Het Openbaar Ministerie wilde 654.000 euro terugvorderen, maar dinsdag werd slechts een deel van dit bedrag toegekend. Dit heeft te maken met het feit dat via een civiele procedure een bedrag van 280.000 euro terugbetaald moet worden door Guus de J. aan SGL. De rechtbank in Roermond zegt rekening te hebben gehouden met dit bedrag.

Door: Redactie Nationale Zorggids