Normal_justitie__rechtbank

Zorginstelling Pameijer stond volledig in haar recht toen het een medewerkster op staande voet ontsloeg om een geheime relatie met een cliënt. Dit oordeelde de rechtbank gisteren. De relatie bleef standhouden na een waarschuwing van Pameijer en ook nadat de vrouw op non-actief werd gesteld. Samen met de cliënt gebruikte de vrouw drugs, waaronder cocaïne en xtc. Dit meldt de Telegraaf.  

Pameijer ondersteunt kwetsbare mensen met psychosociale of psychiatrische problemen en mensen met een een (licht) verstandelijke beperking. De medewerkster werkte sinds 2017 in de instelling en ging met één cliënt een romantische en seksuele relatie aan. De man stuurde naar verloop van tijd WhatsApp-berichten door naar haar manager, waarna zij een waarschuwing kreeg en op non-actief werd gesteld.

Later bleek dat de vrouw ondanks de maatregelen de relatie voortzette. Ze deelde in het weekend het bed met haar cliënt en ze namen samen drugs tot zich. Ondanks dat de vrouw zelf ook psychische problemen heeft, heeft zij ernstig verwijtbaar gehandeld. Ze is terecht ontslagen, aldus de rechtbank, en een ontslagvergoeding ligt ook niet in het verschiet. 

Door: Redactie Nationale Zorggids