Normal_arts_dokter_stethoscoop_witte_jas_doktersjas_verpleegkunde_zorgpersoneel_verpleging

Een KNO-arts die vorige week ruim honderd ex-patiënten toevoegde in een Whatsapp-groep, krijgt te maken met juridische stappen die Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen gaat nemen. De oude werkgever van de man stelt dat hij zijn medisch beroepsgeheim schond en de privacyregels heeft genegeerd. Dit meldt Telegraaf.

Zowel zijn oude als zijn nieuwe werkgever zijn niet te spreken over de actie van de man. Ziekenhuis Amstelland heeft gezegd juridische stappen te ondernemen. “Ons eigen onderzoek heeft genoeg aanleiding gegeven om deze voormalig werknemer aan te klagen”, zo laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten. “Er zijn door de betreffende arts gegevens van onze patiënten meegenomen die binnen onze muren hadden moeten blijven.” De woordvoerder kan nog niet zeggen of de man via het tuchtcollege of strafrechtelijk wordt aangeklaagd.

Overstap naar nieuwe werkplek

De KNO-arts wilde middels de Whatsapp-groep zijn voormalig patiënten mededelen dat hij niet langer in het ziekenhuis in Amstelveen werkt en dat zij kunnen overstappen naar zijn nieuwe werkplek, het Acibadem International Medical Center. Hij verstuurde het bericht midden in de nacht, waarmee hij de privacyregels schond. De patiënten konden elkaars naam, telefoonnummer en foto bekijken.

Door: Redactie Nationale Zorggids