Normal_rss_entry-157734

Het faillissement van het MC Slotervaart in Amsterdam wordt door de rechter niet teruggedraaid.

Meer dan veertig medisch specialisten die werkzaam waren bij het ziekenhuis wilden MC Slotervaart overnemen. Ze tekenden verzet aan tegen het bankroet bij de faillissementskamer. Volgens hen is er helemaal geen sprake van dat het ziekenhuis zijn financiële verplichtingen niet meer kan nakomen.

De rechtbank heeft echter besloten op basis van de financiële toestand van het ziekenhuis dat het bankroet niet kan worden teruggedraaid.

Maatschappelijk belang

Volgens de specialisten zou niet alleen moeten worden gekeken naar de financiële kant van het verhaal, maar moet ook het maatschappelijk belang worden meegewogen. Bovendien menen zij dat de eigenaren en directie van het ziekenhuis het faillissement hebben gebruikt om hun eigen verantwoordelijkheden te ontlopen. Daarmee zouden zij misbruik hebben gemaakt van hun bevoegdheden.

Maar deze argumenten kunnen volgens de rechter niet in de beoordeling worden betrokken. "Dat de faillietverklaring ernstige gevolgen heeft voor alle betrokkenen en heeft geleid tot grote maatschappelijke onrust, maakt het oordeel over de financiële toestand van het ziekenhuis niet anders'', aldus de rechter.

De specialisten zouden per persoon 50.000 euro willen inleggen om het ziekenhuis over te nemen. Bij elkaar zou dat 2,5 miljoen euro zijn.

Door: ANP