Normal_normal_ambulance_3

De eerder opgeschorte ambulance-acties gaan weer van start. Vanaf maandag houden ambulance-medewerkers stiptheidsacties in estafettevorm. Ze beginnen in Rotterdam en bij RAV NoordHollandNoord. Vanaf donderdag zijn er ook acties in Utrecht en Den Haag. Daarna volgen andere regio’s, en komen er ook werkonderbrekingen. Dit meldt FNV. 

Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: "De ambulancemedewerkers zijn woest op branchevereniging Ambulancezorg Nederland (AZN). Die brak het overleg over een nieuwe cao met FNV afgelopen dinsdag 30 oktober af."

'Valse voorwendselen'

Amper een uur later sloot de werkgeversclub een deal met het CNV. AZN heeft FNV misleid, stelt Seifert. "Onze onderhandelaars zijn onder valse voorwendselen terug aan tafel gehaald. Er zou vooral ook gesproken worden over een tussentijdse wijziging van de CAO 2018, maar bij de start van het overleg trok AZN die toezegging plotseling in."

Daarmee trokken werkgevers ook het eerder bereikte onderhandelingsresultaat van 4 juni in. "Dit is niks anders dan tijdens het spel eenzijdig de spelregels veranderen. Zo lust ik er nog wel een paar. Hier komen de werkgevers natuurlijk niet mee weg", aldus Seifert.

Door: Redactie Nationale Zorggids