Logo_mc_slotervaart

De 47 artsen en specialisten die het failliete MC Slotervaart willen overnemen, hebben de directie al langer dan een jaar gevraagd om hun plannen door te rekenen om faillissement af te wenden. Daarin zijn ze nooit serieus genomen, stelt advocaat Cees Ravensteijn. Met het plan zou het ziekenhuis mogelijk overeind blijven staan ondanks financiële problemen. Dit meldt Telegraaf.

Ongeveer de helft van de artsen willen het ziekenhuis overnemen of het faillissement opheffen. Echter heeft de rechter besloten dat deze uitspraak niet teruggedraaid zal worden. De artsen hadden al langere tijd een plan om het ziekenhuis in de benen te houden, maar daar zou de directie niets mee hebben gedaan.

Voor de feestdagen op straat

De 47 artsen zouden allen 50.000 euro per persoon inleggen om MC Slotervaart nieuw leven in te blazen. De rechter bepaalde dat het faillissement niet terug gedraaid kan worden en dat daarmee het ziekenhuis niet te redden is. Ook niet met de plannen van de artsen. “We overwegen hoger beroep. Maar als ik eerlijk ben: we maken geen schijn van kans”, aldus advocaat Ravensteijn. “Het gebeurt me niet vaak, maar ik lig letterlijk wakker van het feit dat 1.300 mensen kort voor de feestdagen op straat belanden en dat 90.000 patiënten heen en weer worden gereden.”

Door: Redactie Nationale Zorggids