Logo_logo_nu91

Op woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 november voeren zorgprofessionals samen met de beroepsorganisatie voor de verpleging en verzorging NU’91 actie via nederlandzonderzorg.nl Door middel van het uploaden van een foto en/of statement op de actiesite laten zorgprofessionals zien dat zij het beu zijn dat een te hoge werkdruk een goede zorgverlening in de weg staat. Dit meldt NU’91. 

Eerste actiedag

Woensdag 7 november was de eerste NU’91 actiedag voor de zorg. De start is veelbelovend. Een greep uit de statements: meer zorgwerking in de markt, zorg voor de patiënt niet de zorgverzekering, onderwaardering voor het vak door werkdruk en: ‘Ik registreer me een tenniselleboog en een muisarm’, ‘Werkdruk maakt het vak ondergewaardeerd'. 

Actievoeren kan op heel veel manieren. Om alle zorgprofessionals de mogelijkheid te geven om mee te doen, kan iedereen wanneer hem of haar dat uitkomt actieveoren met de campagne Nederland Zonder Zorg. Door op 7, 8 of 9 november naar www.nederlandzonderzorg.nl te gaan, op de actiebutton te klikken en een foto of statement aan werkgevers en overheid achter te laten.

Door: Redactie Nationale Zorggids