Normal_verpleegkundigen_werk_ziekenhuis

De app MedicPlanner moet het Albert Schweitzer ziekenhuis helpen met het oplossen van het personeelstekort. In de app kan het personeel aangeven of het ‘s nachts of in het weekend beschikbaar is en wanneer het op vakantie gaat. Ook kan de app uitzendkrachten automatisch inplannen, maar dat is voorlopig toekomstmuziek. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Bevalt de app onder het eigen personeel, dan kunnen nieuwe zelfstandige verpleegkundigen zich vanaf maart 2019 via de app aanmelden. De MedicPlanner vraagt hen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), hun BIG-registratie en hun werkverleden. Ook dit neemt werk uit handen van het ziekenhuis.

Nu is het vaak nog zo dat een planner twee weken van tevoren op zoek moet naar zelfstandigen of uitzendkrachten. “Als het goed is kunnen de roosteraars straks meteen zien waar een match zit tussen een openstaande dienst en een kandidaat met de benodigde vaardigheden. Dan kunnen we direct contact leggen met die persoon in kwestie”, legt afdelingshoofd Ton Bok van de Spoedeisende Hulp in het Albert Schweitzer ziekenhuis uit. 

Door: Redactie Nationale Zorggids