Normal_stethoscoop_tuchtcollege_hamer

De weduwe van de 65-jarige George Sulmann is door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in het gelijk gesteld. Ze sleepte de arts van verpleeghuis De Horst, waar haar man verbleef, voor het tuchtcollege omdat hij flink tekortschoot in de zorg aan haar man. De verpleeghuisarts is daarvoor nu berispt. Dit meldt RTV Drenthe. 

Na een herseninfarct werd Sulmann in De Horst in Emmen verzorgd gedurende zijn revalidatie. Hij verloor binnen korte tijd echter veel gewicht en kon zijn rechterarm niet meer bewegen. Door het herseninfarct was hij halfzijdig verlamd. In het verpleeghuis kreeg de man enkel appelmoes, vla en verdikte koffie. Hij werd even later zwaar verzwakt en met ernstige uitdrogingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

Twee weken later overleed hij. Volgens zijn dossier zijn de doodsoorzaken bloedvergiftiging en longontsteking. Ook bleken zijn longen vol te zitten met een laag van 7 centimeter aan gele substantie. Vermoedelijk gele vla. Volgens weduwe Janny Sulmann duwden ze de vla gewoon bij haar man naar binnen. Gele vla had nooit gegeven mogen worden, want eerder in het ziekenhuis kreeg hij een sonde wegens slikproblemen. “Als ik had geweten van de slikproblemen, dan had ik ingegrepen”, zei de verpleeghuisarts begin november tijdens een zitting.

Het Tuchtcollege stelt Janny Sulmann in het gelijk en snapt niet waarom de man elf dagen lang niet was onderzocht. “Laat dit een waarschuwing zijn, ook voor andere mensen. Ik hoop dat ze in De Horst hier lessen uit trekken. Of ze dat doen weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat ik mij eenzaam en alleen voel”, laat de weduwe weten aan RTV Drenthe.

De verpleeghuisarts is niet meer werkzaam bij Treant Zorggroep, waar De Horst onderdeel van is. 

Door: Redactie Nationale Zorggids