Normal_hulplijn_telefoon

Het aantal mensen dat contact zoekt met de Luisterlijn neemt in rap tempo toe. Ze bellen om te praten over depressie, eenzaamheid of rouw. De Luisterlijn wil dat het aantal vrijwilligers meegroeit, maar dat gaat nog niet hard genoeg. Het doel is om in 2019 minimaal 2019 vrijwilligers in dienst te hebben. Dit meldt de Luisterlijn. 

In 2018 pakten de Luisterlijnvrijwilligers al bijna 20.000 keer vaker de telefoon op dan vorig jaar. Daarnaast groeide het aantal chatgesprekken met bijna 40 procent. En dus is de organisatie naarstig op zoek naar versterking.

Steeds meer vrijwilligers ontdekken de Luisterlijn. Afgelopen tijd groeide de organisatie van ruim negenhonderd naar zo’n 1.400 vrijwilligers. Maar daarmee kan de lijn de behoefte aan contact nog niet bijbenen. En dus komt de Luisterlijn met een ludieke 2019-doelstelling: 2019 vrijwilligers in 2019. Met de acties en doorontwikkeling die de organisatie voor dit jaar heeft gepland, hoopt het een heel eind te komen. Deel van die doorontwikkeling is de nieuwe naam. Op 12 december 2018 onthulde prinses Beatrix dat het voormalige Sensoor verder gaat onder de naam de Luisterlijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids