Normal_normal_justitie__rechtbank

Een ten onrechte ontslagen directeur van een organisatie van samenwerkende huisartsenposten heeft volgens het gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch recht op een ontslagpremie van meer dan 250.000 euro, ondanks dat de vergoeding hoger is dan de Wet Normering Topinkomens (WNT) voorschrijft. Dit meldt de Telegraaf. 

De directeur had een volgens de raad van toezicht ruzie met de voorzitter van de raad van toezicht.  Echter bleek tijdens de zitten bij het gerechtshof dat het niet om een ruzie of conflict ging. De directeur klaagde dan wel over de voorzitter van de rvt, maar dit had geen reden mogen zijn om haar te ontslaan.

Omdat de ex-directeur een vrouw van boven de 50 jaar is, heeft ze moeite met het vinden van een nieuwe baan. Ook speelt het voorval bij haar oude werkgever haar parten. Daarom krijgt ze van de rechtbank naast haar al bestaande ontslagvergoeding van 140.000 euro, daar nog eens een bedrag van 110.000 euro bij. Een deel daarvan komt ten goede van haar ontslagpremie en een deel (80.000 euro) dient als transitievergoeding. 

Door: Redactie Nationale Zorggids