Normal_roc_nederland_robot

Op 14 januari 2019 opent minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid drie nieuwe Future Care Labs en een Wijkleerbedrijf van ROC Midden Nederland in Utrecht. Een breed spectrum van Utrechtse en regionale partijen werkt samen aan een gezonde samenleving met kwaliteit van leven voor iedereen. Dit meldt ROC Midden Nederland. 

Minister De Jonge: “Technologie verandert de wereld om ons heen in een razend tempo. Ook de zorg. Slimme toepassingen helpen al om bijvoorbeeld langer thuis te kunnen blijven wonen. Dat vraagt om een ander soort opleiding van de nieuwe generatie zorgprofessionals. En dat vraagt om een nauwe samenwerking tussen onderwijs en zorgaanbieders. Zo maken we de zorg in Nederland toekomstbestendig.”

Samenwerking onderwijs en arbeidsmarkt

De Future Care Labs zijn een antwoord op de veranderende arbeidsmarkt in de zorg. Om studenten en de huidige zorgprofessionals beter voor te bereiden op ontwikkelingen in hun vakgebied, heeft ROC Midden Nederland drie labs ontwikkeld op het snijvlak van zorg, welzijn, techniek en ict. Door de labs in te richten met state-of-the-art faciliteiten, worden studenten beter en meer toekomstgericht opgeleid voor de arbeidsmarkt, maar kunnen ook medewerkers uit het werkveld of vmbo getraind worden.

Ook bedrijven kunnen gebruikmaken van de labs. Daarnaast introduceert ROC Midden Nederland het eerste Mobiele Zorglab in de regio Utrecht. Hierin staat de veranderende rol van de zorgprofessional centraal. Het Mobiele Zorglab is een interactieve leeromgeving en sluit evenals de Future Care Labs aan bij de nieuwe definitie van positieve gezondheid.

Door: Redactie Nationale Zorggids