Normal_amstelringwervingscampagnewerkenbijamstelringnl

Zorgmedewerkers van zorgorganisatie Amstelring in Noord-Holland komen via een wervingscampagne in actie om nieuwe collega’s te werven. De zorgmedewerkers houden voor het campagnebeeld fakkels met gekleurde rook omhoog. De fakkels staan symbool voor de urgentie die dagelijkse wordt gevoeld. Met de kleurrijke beelden willen zij laten zien dat iedereen zichzelf kan zijn bij Amstelring. De zelforganiserende wijkteams en zorglocaties van Amstelring zijn te vinden in onder andere Amsterdam, Hoofddorp, Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer en Zwanenburg. Dit meldt Amstelring.

De wervingscampagne van Amstelring, zorgorganisatie in Noord-Holland, is ontwikkeld met eigen zorgmedewerkers die zich sterk maken voor meer collega’s op de werkvloer. Zij vertegenwoordigen circa 4.000 collega’s in de 23 zorglocaties en 52 wijkzorgteams van Amstelring. De fakkels met gekleurde rook die de gefotografeerde zorgmedewerker omhooghouden, staan symbool voor de urgentie die dagelijks door hen worden gevoeld. Zorgmedewerkers zoals helpende, verzorgende IG en verpleegkundige niveau 4 en 5 zijn van harte uitgenodigd om te solliciteren.
Naast een online en offline advertentiecampagne, steken medewerkers zelf de handen uit de mouwen. Er is per zorglocatie eigen campagnemateriaal gemaakt, want bij Amstelring is geen enkele locatie hetzelfde. De wijkzorgteams, verpleeghuizen en kleinschalige woongroepen van Amstelring zijn te vinden in o.a. Amsterdam, Hoofddorp, Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer en Zwanenburg.

‘We willen met meer aandacht ons werken kunnen doen’

Jeannette Kruijt is verzorgende IG bij Floriande, een eigentijds verpleeghuis in Hoofddorp. “Ik weet het en voel het ook”, zegt Jeannette, “personeelstekort geeft onrust in een team, onrust bij medewerkers en helaas ook bij bewoners en familieleden. Voor een prettige werksfeer is een team nodig dat op formatie is, met voldoende collega’s.”

Zij-instromers: waar een wil is, is een baan!

Met de campagne rond het thema kleur nodigt Amstelring iedereen uit om ‘kleur te bekennen’. Ook mensen die nog niet in de zorg werken, maar wel leergierig zijn en ‘het hart op de juiste plaats hebben’. Eric Hisgen is enthousiast over zij-instromers: “Er zijn mensen die al jaren een mooie baan hebben, maar steeds met het gevoel rondlopen dat ze eigenlijk andersoortig werk willen doen. Het soort werk waarbij je dagelijks voelt dat je van betekenis bent voor iemand anders. Die mensen nodig ik van harte uit een open sollicitatiebrief naar Amstelring te sturen.”

Door: Redactie Nationale Zorggids