Logo_beste_werkgever

De medewerkers van Nederland hebben gesproken. Zij riepen de Frankelandgroep, Kinderopvang Humanitas, LEVANTOgroep, Wilhelmina Kinderziekenhuis Assen, Odion en SMO Verdihuis uit tot de Beste Werkgevers van 2018-2019 in de zorgsector. Dat heeft Effectory  bekend gemaakt op basis van haar jaarlijkse Beste Werkgevers onderzoek. Dit meldt Effectory. 

In het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden bijna 450.000 medewerkers hun werkgever. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’. De winnaars per branche mogen zich nu een jaar lang ‘Beste Werkgever 2018-2019’ noemen. In de zorgsector zijn dit de Frankelandgroep, Kinderopvang Humanitas, LEVANTOgroep, Wilhelmina Kinderziekenhuis Assen, Odion en SMO Verdihuis. Op donderdag 7 maart kiest Effectory uit alle branchewinnaars wie de Beste Werkgever van heel Nederland is.

Het recept voor goed werkgeverschap

De winnaars van 2018-2019 blinken op diverse gebieden uit. Zo scoort de profit sector met name goed op klantgerichtheid, zij zetten de klant op één. Beste Werkgevers scoren op dit gebied een 8,0, ten opzichte van een 7,1 bij organisaties zonder keurmerk. De non-profit sector piekt op verloopbestendigheid. Beste Werkgevers scoren een 8,4 op dit onderwerp, ten opzichte van een 7,2 bij organisaties zonder keurmerk. Medewerkers willen hier dus graag blijven werken. De zorgsector blinkt juist weer uit in bevlogenheid, deze medewerkers doen hun werk met passie. Beste Werkgevers in de zorg scoren hier een 8,4 op, bij organisaties zonder keurmerk is dit een 7.

7 maart: bekendmaking landelijk winnaar

Alle branchewinnaars zijn uitgenodigd voor het Beste Werkgeversdiner op donderdag 7 maart. Tijdens dit diner maakt Effectory bekend wie van de branchewinnaars de hoogste score heeft gekregen en dus de Beste Werkgever van Nederland is. 

Door: Redactie Nationale Zorggids