Normal_umcg

Bestuursvoorzitter Jos van Aartsen van het UMCG legt zijn functie in het vierde kwartaal van 2019 neer. Van Aartsen is sinds 2012 voorzitter van de raad van bestuur van het Groningse universitaire ziekenhuis. Hij wam in 1997 als directeur Beleid in dienst bij het UMCG. Dit meldt het ziekenhuis. 

“Jos Aartsen heeft door zijn verbindende rol binnen het UMCG, door een goede samenwerking met bestuurders in de regio en met andere UMC’s in NFU-verband, zorgverzekeraars en met politiek Den Haag aan veel bestuurlijke dossiers een cruciale bijdrage geleverd”, aldus het UMCG.

“In al zijn bestuurlijke activiteiten staat het belang van patiënten, medewerkers en de kerntaken van het UMCG voorop. Daarbij schuwt Aartsen het niet om zich uit te spreken over zaken die hem na aan het hart liggen, zowel over het veranderende zorglandschap en de concurrentie in de zorg, als over bredere maatschappelijke thema’s als preventie, de aardbevingsproblematiek in Groningen en een rookvrije samenleving.”

De Raad van Toezicht van het UMCG zal leiding geven aan het proces van werving en selectie van een nieuwe voorzitter Raad van Bestuur UMCG.

Door: Redactie Nationale Zorggids