Normal_ziekenhuisvloer

NU’91, beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, vraagt zich af of het ontslag van 150 verpleegkundigen door het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis op de lange termijn een verstandige beslissing is. Wat nu als het ziekenhuis over twee jaar weer te maken krijgt met een verpleegkundigentekort, vraagt NU’91 zich af. De vereniging is samen met vakbonden FNV en CNV tegen het besluit om te bezuinigen met zo’n grootschalige ontslagronde. Dit meldt De Gelderlander. 

“Het is moeilijk te rijmen met het feit dat andere ziekenhuizen staan te springen om verpleegkundigen. Het nieuws heeft ons overvallen”, zegt Ymke Hylkema van NU’91 tegen De Gelderlander. De vereniging vreest ervoor dat het ziekenhuis binnen een paar jaar weer dringend op zoek moet naar verpleegkundigen.

Het Canisius-Wilhelmina zegt 9 miljoen euro te moeten besparen op personeelskosten en daardoor staan de banen van 150 verpleegkundigen op de toch. Mogelijk sluiten daardoor ook enkele afdelingen. In april gaat de afdeling Longziekten al dicht. 

Door: Nationale Zorggids