Logo_logo_logo_arduin

Twee toezichthouders van gehandicaptenzorginstelling Arduin treden deze week per direct af. Voorzitter Jan Geluk en vicevoorzitter Silvia Bal-Roos hebben op vrijdag 15 februari hun laatste werkdag bij de organisatie die sinds een tijd flink kampt met personeelstekorten en financiële problemen. Dit meldt Skipr. 

Hans Broertjes, die sinds oktober 2018 lid is van de raad van toezicht van Arduin, zal het voorzitterschap overnemen van Geluk. Wie er voor Bal-Roos in de plaats komt is niet bekend. “Arduin heeft een buitengewoon moeilijke periode doorgemaakt. Nu er brede steun is voor het continuïteitsplan van Arduin willen wij ruimte maken voor een nieuwe start”, zegt Jan Geluk over zijn aftreden.

Flinke financiële beloning

De leden van de raad van toezicht kwamen afgelopen jaar in de media omdat zij zichzelf in 2017 flink hebben beloond. Geluk ging er ruim 7.000 euro op vooruit en de overige leden kregen er zo’n 5.000 euro bij. Waarom hun honorering zo fors omhoog ging, is niet duidelijk en op zijn minst opmerkelijk. De zorginstelling in Zeeland verkeert in financiële problemen en kampt sinds een tijd met een flink personeelstekort. 

Door: Nationale Zorggids