Normal_ambulance_3

Onlangs hebben AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) en het Erasmus MC een samenwerkingsovereenkomst getekend over het uitwisselen van personeel. Doel van de samenwerking is het delen van kennis en kunde, maar ook het creëren van een uitdagende werkomgeving. Dit meldt Erasmus MC. 

Zowel de ambulancedienst als de spoedeisende hulp kennen personeelstekorten. De afwisseling tussen de functies van ambulanceverpleegkundige en SEH-verpleegkundige moet deze banen aantrekkelijker maken voor nieuwe en huidige medewerkers.

Verpleegkundigen binden 

Hans van Schendel, manager SEH, is de initiatiefnemer namens Erasmus MC. Van Schendel: "Met deze samenwerking hopen we dat verpleegkundigen die nog voor de ene of de andere werkgever zouden kiezen, aan ons te binden. Zo krijgen zij de aantrekkelijkheid van de verschillende functies, zonder de nadelen van het hebben van meerdere werkgevers." 

De medewerkers zullen gedurende drie maanden bij de beide werkgevers werken. Daarnaast volgen sommige SEH-verpleegkundigen de opleiding tot ambulanceverpleegkundige. Zij werken dan 8 maanden bij AZRR. 

Door: Nationale Zorggids