Normal_arts_dokter_stethoscoop_witte_jas_doktersjas_verpleegkunde_zorgpersoneel_verpleging

De curator die het faillissement van MC Zuiderzee regelt, heeft twee medisch specialisten uit het ziekenhuis verbannen omdat zij patiënten naar hun eigen praktijk zouden lokken. Eén van de specialisten heeft een nieuwe praktijk opgericht en hij verhuist niet met zijn collega’s mee naar het St Jansdal dat het ziekenhuis in Lelystad overneemt. Ook zouden hij en zijn praktijkcollega medische dossiers hebben meegenomen. Dit meldt Omroep Flevoland. 

Eén van de specialisten, een kaakchirurg, zag tijdens zijn spreekuur zes mensen binnenkomen. Twee curatoren hadden twee beveiligers meegenomen. Ze lieten de arts weten dat hij zijn werkzaamheden per direct moest beëindigen. Hij werd gefouilleerd en ziekenhuis moest verlaten. “Terwijl er nog patiënten verdoofd in de behandelkamer zaten”, aldus de chirurg.

Volgens de kaakchirurg is er geen sprake van wegstelen van patiënten of het meenemen van patiëntdossiers. Wel kent hij diverse patiënten al decennialang en vertrouwt hij erop dat veel van hen hem volgen naar zijn nieuwe praktijk. “Maar de curator vindt dat de patiënt aan het ziekenhuis toebehoort.” Overigens zouden de specialisten nog tot donderdag in het ziekenhuis werken, dit werd verkort tot dinsdag. 

Door: Nationale Zorggids