Normal_rolstoel_mantelzorg_wandelen_handicap_beperking

Vanmorgen komen tientallen medewerkers uit de gehandicaptenzorg naar Dorn om daar werkgevers uit de sector duidelijk te maken dat het tijd sis voor een goede cao. Dinsdag vinden daar de eerste onderhandelingen plaats tussen de vakbonden FNV, CNV, NU’91, FBZ en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Dit meldt FNV. 

De medewerkers lopen vanmorgen in een lange stoet naar de ruimte waar de cao-onderhandelingen plaatsvinden. Hier overhandigen zij de werkgeversdelegatie hun inzet in de vorm van een puzzel. De puzzelstukjes samen laten zien waar het om gaat: een goede cao.

“De inzet hebben we samen met de medewerkers uit de gehandicaptenzorg opgesteld. Rond de vierduizend medewerkers hebben ons, via onze enquete en bijeenkomsten op de werkvloer, laten weten wat zij belangrijk vinden. Hieruit kwam onder meer naar voren dat zij afspraken willen over een generatiebeleid, afspraken over een betere balans tussen privé en werk en een loonstijging van minimaal 5 procent”, zegt Karim Skalli van FNV.

De medewerkers willen met de stoet van vandaag laten zien dat zij bereid zijn om actie te voeren voor en goede cao. “Maar we gaan nu eerst onderhandelen en hopen dat dit niet nodig zal zijn.”

Door: Nationale Zorggids