Logo_zorggroep_alliade_logo

De raad van toezicht van Zorggroep Alliade heeft bestuursvoorzitter Erik Kuik gevraagd om af te treden. En dat doet hij. Gisteren maakte de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bekend dat het aangifte doet tegen Alliade wegens valsheid in geschrifte. Ook stelt het de zorggroep voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht. In die tijd moet de organisatie de bedrijfsvoering weer op orde krijgen. Dit meldt Skipr. 

Tussen het eerste en tweede onderzoek van IGJ, heeft Alliade haar raad van toezicht vernieuwd. “De raad van toezicht wil deze fase gebruiken als opmaat naar een nieuwe periode. Daarbij hoort ook een nieuwe bestuursvoorzitter”, zegt rvt-voorzitter Leendert Klaassen.

Dat Alliade nu in de problemen komt om valse facturen, heeft volgens de zorgorganisatie te maken met de twee overnames die het de afgelopen paar jaar deed. Destijds is er bewust voor gekozen om alle geldstromen binnen de organisatie apart te houden en ook het budget voor de langdurige zorg en de Wmo gescheiden te houden.

Voorzitter Klaassen benadrukt dat het geld dat voor de overnames is gebruikt, nooit geld is geweest dat bedoeld was voor zorg. Mocht inderdaad blijken dat er fouten zijn gemaakt, staat de zorgorganisatie ervoor open om maatregelen te nemen om dezelfde soort fouten in de toekomst te voorkomen. 

Door: Nationale Zorggids