Normal_ap_congres_socialmedia_v2_409x300_copy

"If you must label me AWSOME will do! 'I AM AS$ I AM' is een uniek SKJ geaccrediteerd congres en wordt tijdens de autismeweek op 4 april georganiseerd bij Autismepunt in de Lupinestraat 14 te Eindhoven. Een dag waarin authentieke persoonlijke verhalen over ambities, talenten en het volgen van je passie centraal staan. Met bruikbare handvatten en praktische tips. Ontdek dat mensen met autisme grote toegevoegde waarde hebben. Ervaar hun specifieke talent en krijg handvatten voor een passende werkomgeving! Aanpassingen zijn vaak veel kleiner dan je denkt maar je moet wel weten waar je op moet letten.

Het congres wordt georganiseerd op donderdag 4 april van 9.30 uur tot 17.00 uur ( voor de lunch wordt gezorgd en na afloop is er ruimte voor een drankje en wellicht leuke ontmoetingen). Tijdens het congres zult u kennis maken met Tomas Knoops. Een verhaal van een twintiger met autisme over zijn werk en zijn leven. Tomas vertelt over zijn werk als patissier en chocolatier en zegt zelf dat zijn autisme hierbij heel bruikbaar en nuttig kan zijn. Een beroep waar plannen en overzicht hebben heel belangrijk zijn. Nu lukt dat. Vroeger niet. Een beroep waar geuren, kleuren en smaken een belangrijke rol spelen. Vroeger kon dat wel eens lastig zijn.

De moeder van Tomas is Ine van de Rijt, zij zal met en naast Tomas aanwezig zijn bij de presentatie en erna. "Als ervaringsdeskundige ouder deel ik graag mijn belevingen in de weg die wij gegaan zijn de wereld van autisme."

Eva Preuter

Eva is een 17-jarige meid met autisme. Ze zit in het laatste jaar van het vwo en in haar vrije tijd schrijft ze gedichten. Een paar jaar geleden is ze daarmee begonnen en sindsdien komen de ideeën omhoog. Ze zal tijdens het congres voordragen uit haar eigen werk.

Birsen Basar: ambassadeur autisme en documentairemaakster

Als Birsen iets zegt, doet ze het ook echt! Na jarenlange gesprekken met verschillende hulpverleners krijgt zij op haar 21e de diagnose autisme. Birsen vertelt over haar autisme en hoe zij haar mogelijkheden heeft gevonden en leren inzetten.

Mila Henkelman

Mila wil mensen met zijn muziek inspireren en hoopt dat ze er iets aan hebben. Dus luister wat hij zingt, denk erover na en als je iets niet snapt, vraag het aan hem op ons congres. Zijn muziek is een pure uiting van wie hij is en hoe hij zich voelt op dat moment.

I am AS$ I am

Chantal Giller en Joy Bijnen twee jonge vrouwen met autisme Zij nemen ons mee in hun autismereis. Ze spreken over hoe autisme hun leven heeft beïnvloed en gevormd. Hoe ze tijdens deze reis hun talenten ontdekten en op welke manier ze deze talenten hebben leren inzetten.

En meer...

Met heldere anekdotes vertelt Dominique hoe zij inmiddels met haar autisme omgaat. Een eerlijk en positief verhaal dat hoop geeft. Fabian is een cabaretier met een missie. In Vla feest beschrijft hij op een hilarische wijze hoe zijn autisme hem soms in verwarrende situaties brengt. Een inspirerend optreden met veel humor en interessante informatie. Jef Miamom speelt gitaar en zit op de rockacademie. Hij zal tijdens het congres mooie klanken uit zijn gitaar laten klinken en zo het geheel muzikaal verwarmen.

Het congres wordt gepresenteerd door Leander Westerbeek- van Eerten en Ellen van Geneijgen twee van onze professionals met autisme. Voor meer informatie bezoek onze website en klik in het rechtermenu op het  knopje congres. Kaartjes zijn hier verkrijgbaar. 

(Dit is een advertorial van Autismepunt)