Logo_logo_logo_vilans

Per 1 april 2019 starten Kees Donkervoort en René Smit als nieuwe leden van de raad van toezicht van Vilans. Zij volgen Theo Hoppenbrouwers en Kees Bruinstroop op, die vanwege het einde van hun benoemingstermijn aftreden. Dit meldt Vilans. 

 

Kees Donkervoort

Donkervoort is algemeen directeur van KPN en Health en was voorheen voorzitter van de directie van Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Hij heeft inmiddels vijftien jaar bestuurservaring. En vanuit zijn huidige functie bij KPN denkt hij de wereld van de ict aan de zorg te kunnen verbinden. “De zorg heeft technologische toepassingen nodig om kernprocessen te verbeteren: met slimme toepassingen kwaliteit verhogen, zorg verbeteren en kosten verlagen.”

René Smit

Smit is voorzitter van de raad van bestuur bij ZorgSaam Zorggroep Zeeuws Vlaanderen. “Gevolgen van de veranderingen in bevolkingssamenstelling raken in Zeeland al voelbaar. Dat noodzaakt tot ingrijpende veranderingen in de organisatie van de zorg.” Vilans is voor Smit een belangrijk platform voor zorgverleners om kennis en praktijkervaring uit te wisselen.

Raad van toezicht Vilans

De raad van toezicht van Vilans houdt toezicht op de realisatie van de doelen van de organisatie. De leden bewaken het maatschappelijk belang. “Theo Hoppenbrouwers en Kees Bruinstroop hebben gedurende hun periode met de blik van buiten naar binnen Vilans versterkt. Hun kennis ten aanzien van de zorgverzekeraarsmarkt, het zorgstelsel en het publiek-privaat organiseren is zeer waardevol geweest”, zegt Elmer Mulder, voorzitter van de raad van toezicht. Hij verwacht dat de twee nieuwe leden Vilans als landelijke kennisorganisatie voor de langdurige zorg scherpen in haar taak. 

Door: Nationale Zorggids