Normal_dokter__arts__ziekenhuis__behandeling_

Vanaf maandag 1 april moeten alle zorgverleners hun BIG-nummer zichtbaar maken op facturen, websites en zelfs in de wachtkamer. Wie dat niet doet, wordt echter nog niet gestraft. Pas na nieuwe overleggen met artsen wordt beslist wanneer hardere maatregelen gelden bij het niet vindbaar maken van het BIG-nummer. Dit meldt Radar. 

Artsenfederatie KNMG protesteerde eerder al tegen snelle invoering van de nieuwe maatregel, omdat deze nogal wat betekent voor artsen. Hoewel het wetsvoorstel tot stand is gekomen in samenwerking met de artsen, zijn ze niet betrokken geweest bij verdere uitwerking ervan.

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg is inmiddels het gesprek aangegaan met de beroepsgroep, maar wil daar verder geen uitspraken over doen.

Vanaf vandaag kunnen zorgverleners waarop het tuchtrecht van toepassing is ook helemaal uit de zorg geweerd worden. Eerder was het zo dat een verpleegkundige met een tuchtrechtelijke veroordeling geen verpleegkundige meer mocht zijn, maar wel elders in de zorg terechtkon. Met de inwerkingtreding van de nieuwe wet, kan een algeheel werkverbod in de zorg worden opgelegd.

Door: Nationale Zorggids